Δίαιτα το καλοκαίρι; Ναι, μπορείς! - Greek Diet

July 4, 2019by greekdiet
diaita-to-kalokairi.jpg

Δίαιτα το καλοκαίρι; Ναι, μπορείς!

Το ημερολόγιο δείχνει Ιούλιο του 2019 και ενώ η έννοια των περιττών κιλών άρχισε να σας προβληματίζει εδώ και μήνες, η αναβλητικότητα σας, σας οδήγησε στο καλοκαίρι με λίγα ή πολλά περιττά κιλά. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς διατροφή και ναι προλαβαίνετε να χάσετε λίγο βάρος μέχρι τις διακοπές αν ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές χωρίς ιδιαίτερο κόπο και πείνα . Τι πρέπει να κάνετε; Διαβάστε παρακάτω και καλή επιτυχία.

Πάρτε το απόφαση.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας πόσο σημαντικό είναι για σας το χάσιμο των κιλών. Τι θα σας προσφέρει; Πως θα σας αλλάξει τη ζωή και τι θα κερδίσετε ουσιαστικά από αυτή την αλλαγή. Εάν σας διευκολύνει ή σας ενδυναμώνει καλό θα ήταν να κάνετε μια λίστα με τους λόγους που θέλετε να αδυνατίσετε. Αν κοιτάζετε συχνά τα κίνητρα σας είναι σίγουρο ότι θα πάρετε δύναμη και δεν θα τα παρατήσετε εύκολα, μπροστά στη θέα ενός παγωτού.

Μην αποκλείετε τρόφιμα ή ομάδες τροφίμων με εξαντλητικές και μονότονες δίαιτες επειδή νομίζετε ότι σας πιέζει ο χρόνος.

Ο πιο ασφαλής τρόπος για χάσιμο των κιλών αλλά κυρίως για τη διατήρηση του αποτελέσματος είναι η ακολουθία μιας ισορροπημένης και ήπιας υποθερμιδικής δίαιτας σε συνδυασμό με λίγη άσκηση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνετε τρόφιμα από όλες τις ομάδες και να μην τρώτε μονότονα και υποθερμιδικά σε σημείο να ακούτε μόνιμα το στομάχι σας και να ζαλίζεστε. Το καλοκαίρι είναι εδώ και πρέπει να αισθάνεστε ψυχική ευεξία και ενεργεία για να περάσετε το ελληνικό καλοκαίρι όπως πρέπει.

Κάντε μικρά και συχνά γεύματα

Ξεχάστε τις πρακτικές «Δεν τρώω μετά τις 18 00», «τρώω για ένα 8ωρο ότι θέλω και μετά τίποτα». Η τήρηση μικρών και συχνών γευμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απώλεια βάρους και οι διάφορες μελέτες δείχνουν ότι ρυθμίζεται καλύτερα η όρεξη και η παροχή των θρεπτικών συστατικών την ώρα που τα χρειάζεται ο οργανισμός.

Μπείτε στην κουζίνα και μαγειρέψτε

Αν και καλοκαίρι , μπείτε στην κουζίνα και πειραματιστείτε. Σταματήστε να πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να χάσει κανείς βάρος είναι τα ψητά και η σαλάτα. Μαγειρέψτε το φαγητό σας όποιο και αν είναι αυτό, απλά προσέξτε το τρίπτυχο:

  • Τρόπος μαγειρέματος
  • Μέγεθος μερίδας
  • Ποσότητα λιπαρής ουσίας και αλατιού.

Φαγητό εκτός σπιτιού. Τι κάνετε;

Μην κλείνεστε στο σπίτι επειδή προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Όταν τα χάσετε και φτάσετε στο στόχο σας θα μείνετε για πάντα στο σπίτι; Όχι. Για αυτό μάθετε να διαχειρίζεστε το φαγητό τις ημέρες των εξόδων σας . Πώς; Την ημέρα της εξόδου μην παραλείπετε κανένα γεύμα, απλά φάτε πιο ελαφριά γεύματα πριν την έξοδο σας για να απολαύσετε χωρίς τύψεις , το φαγητό και την παρέα. Ελέγξτε το τσιμπολόγημα στη διάρκεια του τραπεζιού, επιλέξτε για γλυκό κάτι ελαφρύ όπως ένα παγωτίνι, μια γρανίτα ένα ζελέ, πιείτε ένα ποτηράκι αλκοόλ για την παρέα και όλα θα πάνε καλά.

Ασκηθείτε όπως μπορείτε

Η άσκηση θα απογειώσει την προσπάθεια σας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί εκτός από μεγιστοποίηση της απώλειας λίπους, θα έχετε διατήρηση ή αύξηση στην μυική σας μάζα και το καλύτερο από όλα τόνωση της ψυχολογίας και της διάθεσης.

Μην περιμένετε θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

Ο επιθυμητός ρυθμός απώλειας είναι 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα σύμφωνα με τις παγκόσμιες συστάσεις, οπότε οποιαδήποτε άλλη απώλεια αν μη τι άλλο είναι παράλογη, αντιεπιστημονική και ανθυγιεινή. Είναι δυνατόν να περιμένετε από το  σώμα σας να χάσει τα περιττά κιλά μηνών ή χρόνων σε μια βδομάδα ή ένα μήνα; Να θυμάστε οι δίαιτες αστραπή που υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, οδηγούν σε μεγάλη απώλεια υγρών και μυϊκού ιστού και όχι λίπους με αποτέλεσμα την αρνητική μεταβολή στη σύσταση του σώματος σας. Αν δεν πετύχετε αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς , τα χαμένα κιλά θα σας ξαναεπισκεφτούν.

Μην περιμένετε το τέλος της δίαιτας για να ξαναφάτε

Αφού χάσετε τα περιττά κιλά συνεχίστε να διατηρείτε τις διατροφικές συνήθειες που σας βοήθησαν να φτάσετε στο στόχο σας. Ναι στις λίγο μεγαλύτερες ποσότητες , ναι στην ελαστικότητα  αλλά κυρίως ένα μεγάλο ναι στις αρχές διατροφής που σας βοήθησαν να φτάσετε τον στόχο σας.

Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσετε δίαιτα αν δεν το θέλετε πραγματικά.

Είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι η σωστή εποχή για δίαιτα είναι όταν το πάρετε απόφαση.

Είστε άτομο που θέλετε τεκμηριωμένες επιστημονικές απαντήσεις σε καθημερινές ερωτήσεις που αφορούν τη διατροφής σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας!