Διατροφή για Ειδικές Ομάδες - Greek Diet

Διατροφή για Χορτοφάγους, Αθλητές, Παιδιά-Ενήλικες, Γονιμότητα, Οστεοπόρωση, Εμμηνόπαυση, Κλινική Διατροφή, Αντιοξειδωτική Διατροφή

Εξειδίκευση στη διατροφή

Ισορροπημένη διατροφή για κάθε κατηγορία


Διατροφή για Χορτοφάγους


Για την πληρέστερη κάλυψη όλων των διατροφικών αναγκών, δημιουργούμε διαιτολόγια που απευθύνονται σε άτομα που έχουν αποκλείσει την κατανάλωση κρέατος και των υποπροϊόντων του από τη διατροφή τους.Διατροφή για Δυσανεξία στη Γλουτένη


Η διατροφή αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους (παιδιά και ενήλικες) που έχουν διαγνωστεί με κοιλιοκάκη από γιατρό. Το διαιτολόγιο μας βασίζεται στον ολικό αποκλεισμό όλων των προϊόντων που περιέχουν γλουτένη γιατί η μόνη θεραπευτική αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης είναι η δια βίου διατροφή χωρίς γλουτένη. Για την αντικατάσταση των σιτηρών γίνεται χρήση ειδικών προϊόντων χωρίς γλουτένη για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.Διατροφή Αθλητών


Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για κάποιον που αθλείται γιατί η σωστή ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του πριν την άσκηση, του εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση καθώς και την προστασία του μυϊκού ιστού από απώλεια πολύτιμων συστατικών, ενώ η κατάλληλη διατροφή μετά την άσκηση επαναφέρει το σώμα στα επίπεδα ενέργειας πριν της άσκησης.


Κλινική Διατροφή


Γαστρεντερολογικές παθήσεις (δυσκοιλιότητα, οισοφαγίτιδα, ευερέθιστο έντερο, σπαστική κολίτιδα, ελκώδη κολίτιδα, νόσος Crohn, έλκος στομάχου-δωδεκαδακτύλου, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, σύνδρομο dumping. Καρδιαγγειακά νοσήματα (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία κ.α.). Ηπατικά νοσήματα (λιπώδης διήθηση, χολολιθίαση, ηπατίτιδα, παγκρεατίτιδα κ.α.). Νεφρικές παθήσεις (νεφρική ανεπάρκεια, αυξημένο ουρικό κ.α.). Αναιμίες (σιδηροπενική , μεγαλοβλαστική κ.α.). Διάφορα είδη καρκίνου (κατά τη διάρκεια και μετά τις χημειοθεραπείες και ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη απώλεια βάρους λόγω της ασθένειας).


Διατροφή για την Γονιμότητα


Η καλή φυσική υγεία σε συνδυασμό με μια προσεγμένη διατροφή συμβάλλουν στην αύξηση της γονιμότητα των ζευγαριών που θέλουν να τεκνοποιήσουν. Η δημιουργία του διαιτολογίου βασίζεται σε τρόφιμα που οι επιστήμονες εντόπισαν ότι επηρεάζουν τη γονιμότητα και απευθύνεται και σε άτομα που πρόκειται να υποστούν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη δημιουργία του βέλτιστου βιολογικού περιβάλλοντος για την επιτυχία της προσπάθειας.


Διατροφή για Εμμηνόπαυση & Οστεοπόρωση


Η περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί μια φυσιολογική φάση της ζωής της γυναίκας που όμως λόγω των ορμονικών αλλαγών, συνοδεύεται και από ενοχλητικά συμπτώματα όπως η αύξηση του βάρους λόγω της μείωσης του μεταβολικού ρυθμού και η αυξημένη κατανάλωση τροφής πιθανότατα λόγω περιορισμού των οιστρογόνων. Γι΄αυτό η προσοχή της διατροφής αυτήν την περίοδο επιβάλλεται για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και των προβλημάτων υγείας από τη συσσώρευση σπλαχνικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής χαμηλής σε ζωικά λιπαρά και πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά προστατεύει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και βελτιώνει τη γενική εικόνα της υγείας.


Αντιοξειδωτική Διατροφή


Η αντιοξειδωτική διατροφή είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και καροτενοειδή τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών, εξαιτίας της παρουσίας του οξυγόνου. Κάθε κύτταρο του σώματος, χρειάζεται οξυγόνο για την ομαλή λειτουργία του αλλά το ίδιο το οξυγόνο μπορεί να τα βλάψει με τη διαδικασία της οξείδωσης. Σκεφτείτε το κύτταρο σαν ένα κομμάτι σίδερο αφημένο κάπου έξω. Με τον καιρό θα σκουριάσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κύτταρα αν δεν φροντίσουμε τη διατροφή μας. Η αντιοξειδωτική διατροφή απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και είναι εξαιρετική για άτομα άνω των 60 χρονών που πάσχουν από: Αθηροσκλήρωση, Αρτηριοσκλήρυνση, Υπέρταση, Καρδιοπάθειες, Καρκίνο, Σακχαρώδη διαβήτη. Για καλύτερα αποτελέσματα το πρόγραμμα συνοδεύεται από μέτρηση οξειδωτικού στρες.


Διατροφή στα στάδια ζωής


ΠΑΙΔΙΑ-ΕΦΗΒΟΙ: Αντιμετώπιση της παιδικής-εφηβικής παχυσαρκίας με παράλληλη τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς για την επίτευξη και την εξασφάλιση της σωστής ανάπτυξης των παιδιών-εφήβων.
ΕΝΗΛΙΚΕΣ: Αντιμετώπιση της  παχυσαρκίας με εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής πλήρως προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής του ατόμου.
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ: Βελτίωση της κατάστασης θρέψης των ατόμων που σε αυτή τη φάση της ζωής παρουσιάζει αρνητική εικόνα σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας λόγω της ηλικίας.