Διατροφολογος Θεσσαλονικη – Mrs GreekDiet

Η ΥΓΕΙΑ είναι από τα σημαντικότερα αγαθά

Το έντονο ενδιαφέρον της για τη γνώση πάνω στη διατροφή και η ανιδιοτελής αγάπη της για τον άνθρωπο, της δίδαξε μέσα από την επαγγελματική πορεία της πώς για να γίνει μια «δίαιτα» αποτελεσματική και να αντέχει στο χρόνο. Η φιλοσοφία της στηρίζεται στο να μην υπάρχει το αίσθημα της πείνας και της στέρησης, για να μπορέσει κάποιος να φτάσει στο στόχο του αβίαστα.

Θεωρεί πως το μυστικό για την επιτυχία ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής είναι η κατανόηση της ψυχολογίας του ατόμου, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από πολύωρες συζητήσεις, από τις οποίες το άτομο θα νιώσει εμπιστοσύνη για την σύμβουλο του και θα αποκτήσει γνώσεις και ευελιξία για να μπορεί στο τέλος του προγράμματος να τροποποιεί μόνος του τη διατροφική του συμπεριφορά χωρίς φόβο και ενοχές και κυρίως χωρίς άσχημη κατάληξη για το ίδιο το άτομο.

Αντιπαθεί τις στερητικές δίαιτες, την ρουτίνα στο φαγητό και είναι, επιστημονικά και ηθικά, δίπλα σε όποιον θέλει να νιώθει καλά με το σώμα του, σε αυτόν που πιστεύει ότι η λύση για ένα όμορφο και υγιές σώμα δε βρίσκεται σε <<ελιξίρια>> και “μαγικές” συνταγές αλλά στα ισορροπημένα γεύματα, στην ποικιλία της διατροφής και στην τακτική άσκηση όταν είναι εφικτή.

Παράλληλα, η υγιεινή διατροφή δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για την προάσπιση της σωστής υγείας και ευεξίας. Οι κατάλληλες επιλογές τροφίμων καθώς και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αποτελούν «ασπίδα» στα χρόνια νοσήματα ενώ προσφέρουν ευεξία. Η υγιεινή διατροφή δεν περιορίζεται μόνο στο τι τρώμε αλλά αναφέρεται και σε όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές μας και τον τρόπο που τρεφόμαστε.

Η φιλοσοφία της δουλειάς της, εστιάζει στην επίτευξη του στόχου, βοηθώντας και εκπαιδεύοντας το άτομο να βελτιώσει τη σχέση του με το φαγητό και να υιοθετήσει σωστές διατροφικές συνήθειες για μια ζωή, πάντα με σεβασμό στην μοναδικότητα του. Επειδή η επιτυχία ενός στόχου δεν είναι θέμα μόνο θέλησης αλλά και κατάλληλης μεθόδου, προτρέπει τους πελάτες της να δούνε την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου τους ως μια εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή η διαδικασία είναι που θα δώσει τη γνώση για τις σωστές διατροφικές επιλογές ώστε να εφαρμοστούν οι σωστές διατροφικές επιλογές και να γίνουν μακροπρόθεσμα τρόπος διατροφής. Βέβαια στην όλη διαδικασία χρειάζεται να υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που η ίδια τα τηρεί με ευλάβεια, όπως για παράδειγμα ο εξατομικευμένος και απλός τρόπος διατροφής, χωρίς απαγορεύσεις και υπέρμετρη αυστηρότητα που δεν απομονώνει κοινωνικά το άτομο και δεν του στερεί αγαπημένες γεύσεις.

Αναμφίβολα η βελτίωση έρχεται μόνο μέσω της προσπάθειας και της κατάλληλης καθοδήγησης ώστε να μάθει το άτομο να κάνει σωστές διατροφικές επιλογές υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να ακούει και να σέβεται τα σημάδια του σώματος του και να αναγνωρίζει πώς αντιδρούν τα συναισθήματα του στον τρόπο που σκέφτεται.

Η επιστημονική της κατάρτιση, η εμπειρία της καθώς και ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα και στις προτιμήσεις του ατόμου, αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά για μια δημιουργική συνεργασία, με απώτερο σκοπό την επίτευξη του στόχου του πελάτη. Η Mrs GreekDiet είναι εδώ για να ακούσει τις απορίες, να παρέχει λύσεις και να είναι αρωγός στην προσπάθεια αλλαγής προς ένα ισορροπημένο, υγιεινό και ενσυνείδητο τρόπο διατροφής για μια ζωή.