Υπέρταση: Τα 5 βότανα που βοηθούν στη μείωση της - Greek Diet

February 26, 2020by greekdiet
basilikos.jpg
Υπέρταση: Τα 5 βότανα που βοηθούν στη μείωση της

Νούμερο 1: Βαλεριάνα

Η ρίζα της βαλεριάνας περιέχει ένα φυσικό ηρεμιστικό που βοηθά στην χαλάρωση των μυών και των αρτηριών του σώματος. Μια μικρή δόση από ρίζα βαλεριάνας σε μορφή τσαγιού, μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο του στρες, την αρτηριακή σας πίεση και να έχετε έναν καλύτερο ύπνο.

Νούμερο 2: Λεβάντα

Μπορεί να είναι γνωστό σε πολλούς ότι το άρωμα της λεβάντας ηρεμεί το πεπτικό σύστημα αλλά το αιθέριο έλαιο της για μασάζ κάνει κυριολεκτικά «θαύματα» γιατί λειτουργεί σαν αγγειοδιασταλτικό αφού χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Το τσάι από φύλλα λεβάντας θα βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας  και θα σας ανακουφίσει το στομάχι σας.

Νούμερο 3: Ρίγανη

Η ρίγανη περιέχει καρβακρόλη , ένα ενεργό συστατικό, γνωστό για τη μείωση της πίεσης του αίματος και της φλεγμονής των αιμοφόρων αγγείων. Η ρίγανη μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι στα φαγητά ενώ το ριγανέλαιο είναι «όπλο» στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Νούμερο 4: Βασιλικός

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες που ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση είναι το άγχος. Ο βασιλικός βοηθάει στην μείωση του στρες και όλων των βιοχημικών επιπτώσεων που αυτό επιφέρει στον οργανισμό.

Νούμερο 5: Κανέλα

Η κανέλα μπορεί να μην είναι πράσινο βότανο αλλά είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά που συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Βάλτε τη φύση στο φλιτζάνι σας και πιείτε στην υγειά σας!