10 Τρόποι για να επιτύχετε το ιδανικό βάρος και να το διατηρήσετε - Greek Diet

November 6, 2019by greekdiet
10-tropoi-gia-to-idaniko-baros1.jpg

Πολλές φορές ακούω το εξής «τα έχασα τα κιλά αλλά τα ξαναπήρα». Γιατί γίνεται αυτό;  Γιατί μια υποθερμιδική διατροφή δεν έφτασε για να έχουμε ένα υγιές βάρος και σώμα και τα κιλά επανήλθαν; Μήπως γιατί το διάστημα της ακολουθίας ενός διαιτητικού προγράμματος  δεν το  είδαμε σαν ευκαιρία εκπαίδευσης και μύησης σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής;

Πάμε να καταστρώσουμε σχέδιο λοιπόν για ένα υγιές βάρος για πάντα.

  1. Κάνουμε ένα σχέδιο επιτυχημένης και μακροπρόθεσμης απώλειας βάρους με συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής και συστηματικής άσκησης.
  1. Μακροχρόνια δέσμευση

Η επίτευξη και διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους μπορεί να συμβεί σε όλους, αρκεί να σκεφτείτε ότι αυτό εμπεριέχει την έννοια της αλλαγής του τρόπου ζωής

  1. Οραματιζόμαστε την επιτυχία

Ακόμα και οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο οραματίζονται την προσπάθεια τους πριν την επιχειρήσουν για να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν . Γιατί λοιπόν δεν κάνετε το ίδιο με τη φαντασία σας; Φανταστείτε πως θα φαίνεστε και θα αισθάνεστε μετά την απώλεια των κιλών. Θα σας βοηθήσουν φωτογραφίες και φράσεις ίσως κολλημένες στο ψυγείο ή κάπου που θα τις βλέπετε πολλές φορές την ημέρα για να ενδυναμώνεστε ψυχικά.

  1. Ζητείστε την βοήθεια και την υποστήριξη από το περιβάλλον σας.

Αν σας φαίνεται βουνό μια τέτοια προσπάθεια και επειδή δεν γίνεται να έχουμε όλοι έναν διαιτολόγο στο σπίτι μας, ζητήστε τη βοήθεια της καλύτερης σας φίλης που προσπαθεί και εκείνη για ένα καλύτερο σωματικό βάρος , για να έχετε υποστήριξη , ενθάρρυνση και παρέα στη διάρκεια της άσκησης σας.

  1. Προγραμματίστε την άσκηση σας και ακολουθείσθε την χωρίς αναβολές και δικαιολογίες.

Ακόμα και αν δεν σας αρέσουν τα γυμναστήρια πάρτε τους δρόμους και προσθέστε άσκηση στην καθημερινότητας σας. Δικαιολογίες για να μην το κάνετε υπάρχουν πολλές , αλλά είναι απαραίτητη για την μυική ενδυνάμωση και την αύξηση του μεταβολισμού σας.

  1. Δημιουργήστε ένα καθαρό και υγιές διατροφικά περιβάλλον στο σπίτι σας,

με «καθαρά ντουλάπια και ράφια ψυγείου» από πλήρη γαλακτοκομικά, γλυκίσματα και άλλες τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας. Γεμίστε τα με φρούτα και σνακ που να περιέχουν μέχρι 100kcal με τη βοήθεια του διαιτολόγου σας ή της πρότερης εμπειρία σας.

  1. Φάτε με ενσυναίσθηση και μόνο

Κάθε φορά που πάτε να φάτε ρωτήστε τον εαυτό σας «πεινάω πραγματικά» αν η απάντηση είναι όχι τότε είναι η ώρα να κάνετε κάτι άλλο και όχι ένα γεύμα.

  1. Καταγράψτε τι τρώτε στη διάρκεια της ημέρας

Και όχι μόνο τι τρώτε αλλά τι σκέφτεστε και τι αισθάνεστε μετά. Έτσι θα κατανοήσετε το τι τρώτε και γιατί. Με το θάρρος της καταγραφής θα δείτε τις παρασπονδίες και τα συναισθήματα που σας οδηγούν στην υπερφαγία και έτσι θα μπορέσουν να καταπολεμηθούν.

Το κλειδί είναι να μάθετε να χειρίζεστε τα συναισθήματα σας και να αποσυνδέσετε από τη τροφή.

  1. Εκπαίδευση στην μερίδα

Το ότι τρώμε υγιεινά δεν σημαίνει ότι τρώμε όσο θέλουμε και όποτε θέλουμε. Όταν υπάρχει μέτρο και ισορροπία έρχονται και τα αποτελέσματα που θέλουμε. Γιατί πρέπει να εφαρμόζουμε το «τρώμε για να ζούμε και όχι το ζούμε για να τρώμε»

  1. Φροντίστε τα επίπεδα της βιταμίνης D.

Μπορεί να ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα αλλά η έλλειψη της βιταμίνης αυτής σχετίζεται με την παχυσαρκία και πολλά αυτοάνοσα νοσήματα και νεοπλασίες.

Γι ΄αυτό προσοχή!!!